Дали е во ред да се користат шилести краеви на тефлонско црево со челично плетенка

Луѓето може да прашаат дали е во ред да се прицврсти тефлонско црево за гориво со плетенка од челик на фитинг крај со стандардна клешта за црево во систем за гориво со јаглехидрати со низок притисок.

Луѓето можеби ќе сакаат да ги сменат сите челични плетени црева за гориво со тефлонски, и да имаат врвови со шипки на неколку места и да се прашуваат дали ќе функционира?

Тефлонски е одличен избор за системи за гориво, но мора да користите фитинзи за повеќекратна употреба или стегани AN. Можете да ги проверите коментарите подолу за овие два вида фитинзи:

1, Крајот на тефлонски ротирачко црево за повеќекратна употреба е лесен за инсталирање и лесен за користење, кој користи систем од два дела за да го држи цревото на место. Со посебен дизајн за компресија, може повторно да се користи без да се оштети спојот, а водилката за спојување со навој може да спречи оштетување на внатрешната цевка. На Тефлонски конектор за цревое механички прицврстена на јадрото на тефлонското црево за да се обезбеди најголема можна заптивка, а надворешната плоча од не'рѓосувачки челик се стега посебно за да се постигне најголема можна сила на држење на цревото. Тие се малку потешки, но тврдат дека имаат побезбеден метод на стегање на цревото од бравите со туркање.

ptfe Crimped pipe fittings

2, Во објектите обично се користат прицврстени фитинзи за цевки. Тие градат многу црева бидејќи бара хидраулична преса и специфичен калап за правилно стегање на јаката до крајот на цревото. Овие машини и калапи често се скапи, така што нема да видите поединци или мали флоти кои ги користат. Цревото со стегање бара повторно да се употреби нова јака за стегање, но се смета за најцврст и најсигурен додаток доколку се стегне правилно.

AN-fittings-ends

Бестфлон резервиЦревата за гориво од тефлонски плетенка од не'рѓосувачки челик со краеви на фитинзи AN за повеќекратна употреба или краеви со стегнати фитинзи во најчестите големини AN6, AN8, AN10. Било какви прашања или прашања во врска со ова, слободно контактирајте го нашиот тим за продажба на sales02@zx-ptfe.com


Време на објавување: 06-11-2021 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја