Надградете ја линијата за гориво во Ptfe |БЕСТЕФЛОН

Според различни типови на автомобилска сопирачка, може да се подели на хидрауличницрево за сопирање, пневматско црево за сопирање и вакуумско црево за сопирање.Според неговиот материјал, тој е поделен на гумено црево за сопирачки, најлонско црево за сопирачки и тефлонско црево за сопирачки

Гуменото црево за сопирање ги има предностите на силна цврстина на истегнување и лесна инсталација, но недостаток е тоа што површината лесно старее по долготрајна употреба

Во случај на ниска температура, цврстината на истегнување на најлонското црево за сопирање ќе биде ослабена, ако на тоа влијаат надворешни сили, лесно е да се скрши

Но, тефлонското црево има отпорност на висока температура, ниска температура, отпорност на висок притисок, отпорност на абење, отпорност на корозија и други карактеристики, долг работен век, не треба честа замена.Тој може да ги надомести недостатоците на другите два материјали

Безбедноста, долговечноста и перформансите треба да бидат ваши врвни приоритети.E85 или етанолот се покажа како економично и ефикасно гориво што може да го обезбеди потребниот октански број и потенцијал за моќност за тешки апликации.Но, адитивите во современите горива можат да ги стврднат и деградираат повеќето материјали.Ова може да доведе до потенцијално опасно протекување и може да остави лош мирис.Штом линијата за гориво ќе се распадне, слабите честички на цревото може да ги контаминираат и затнат каналите на инјекторот за гориво и карбураторот, што влијае на перформансите и предизвикува проблеми

Најдобро решение е материјал од политетрафлуороетилен (PTFE).Тефлонски материјал е пластичен материјал кој е најтенкиот и најлесното црево за гориво достапно.Комбинира високо еластичен нерѓосувачки челик 304 плетенка со мазна внатрешна тефлонска цевка за да го зголеми протокот, а сложената надворешна конструкција обезбедува неверојатна флексибилност.Внатрешната тефлонска цевка е погодна за употреба со секое гориво и може да издржи температури до 260 степени Целзиусови.Материјалот не е засегнат од расипување на горивото, така што пареата од горивото не истекува

Општи препораки за системи за гориво:

При инсталирање на aТефлонско цревона возилата, држете ги цревата за гориво подалеку од извори на топлина, остри рабови и подвижни делови.Секогаш дозволувајте доволно простор за движење на електроенергетскиот систем.Проверете го растојанието помеѓу компонентите на суспензијата и системот за пренос.Проверете ги компонентите на суспензијата во текот на целиот процес за да избегнете стегање или продолжување на цревата за гориво.За црева за гориво подложни на остатоци од патишта и високи температури, користете тефлонски црева за гориво плетени со нерѓосувачки челик или тврда жица.Погрижете се цврсто да го стегнете цревото за да спречите распаѓање.Jig исто така помага да се намалат вибрациите на другите компоненти.Користете соодветни преградни фитинзи кога цревото поминува низ панели

Можно е и ова да ти се допаѓа


Време на објавување: 17-ти септември 2021 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја