Përmirësoni linjën e karburantit në Ptfe |BESTEFLON

Sipas llojeve të ndryshme të frenave të automobilave, mund të ndahen në hidraulikezorrë frenimi, zorrë pneumatike frenimi dhe zorrë frenimi me vakum.Sipas materialit të tij, ai ndahet në zorrë frenimi gome, zorrë frenimi najloni dhe zorrë frenimi PTFE

Zorra e frenave të gomës ka avantazhet e forcës së fortë në tërheqje dhe instalimit të lehtë, por disavantazhi është se sipërfaqja është e lehtë për tu vjetruar pas përdorimit afatgjatë.

Në rastin e temperaturës së ulët, forca në tërheqje e zorrës së frenave najloni do të dobësohet, nëse ndikohet nga forcat e jashtme, është e lehtë të thyhet

Por zorra PTFE ka rezistencë ndaj temperaturës së lartë, temperaturë të ulët, rezistencë ndaj presionit të lartë, rezistencë ndaj konsumit, rezistencë ndaj korrozionit dhe karakteristika të tjera, jetë të gjatë shërbimi, nuk ka nevojë për zëvendësim të shpeshtë.Ai mund të kompensojë mangësitë e dy materialeve të tjera

Siguria, jetëgjatësia dhe performanca duhet të jenë prioritetet tuaja kryesore.E85 ose etanoli është provuar të jetë një lëndë djegëse ekonomike dhe efikase që mund të sigurojë numrin e kërkuar të oktanit dhe potencialin e fuqisë për aplikime kërkuese.Por aditivët në karburantet moderne mund të ngurtësojnë dhe degradojnë shumicën e materialeve.Kjo mund të çojë në rrjedhje potencialisht të rrezikshme dhe mund të lërë një erë të keqe.Pasi linja e karburantit degradohet, grimcat e dobëta të zorrës mund të ndotin dhe bllokojnë kanalet e injektorit të karburantit dhe karburatorit, duke ndikuar në performancën dhe duke shkaktuar probleme

Zgjidhja më e mirë është një material politetrafluoroetilen (PTFE).PTFE është një material plastik që është zorra më e hollë dhe më e lehtë e karburantit në dispozicion.Ai kombinon çelik inox të shkallës së lartë elastike 304 të gërshetuar me një tub të brendshëm të lëmuar PTFE për të rritur rrjedhën, dhe ndërtimi kompleks i jashtëm ofron fleksibilitet të jashtëzakonshëm.Tubi i brendshëm PTFE është i përshtatshëm për përdorim me çdo karburant dhe mund të përballojë temperaturat deri në 260 gradë Celsius.Materiali nuk ndikohet nga përkeqësimi i karburantit, kështu që avujt e karburantit nuk rrjedhin jashtë

Rekomandime të përgjithshme për sistemet e karburantit:

Kur instaloni njëZorrë PTFEnë automjete, mbajini zorrët e karburantit larg burimeve të nxehtësisë, skajeve të mprehta dhe pjesëve lëvizëse.Lejoni gjithmonë hapësirë ​​të mjaftueshme për lëvizjen e sistemit të energjisë.Kontrolloni hapësirën midis komponentëve të pezullimit dhe sistemit të transmetimit.Sigurohuni që të kontrolloni përbërësit e pezullimit gjatë gjithë procesit për të shmangur shtrydhjen ose zgjatjen e zorrëve të karburantit.Për zorrët e karburantit të ndjeshëm ndaj mbeturinave të rrugës dhe temperaturave të larta, përdorni zorrët e karburantit PTFE të gërshetuara me çelik inox ose tela të fortë.Sigurohuni që ta shtrëngoni fort zorrën për të parandaluar prishjen.Jig gjithashtu ndihmon në reduktimin e dridhjeve të komponentëve të tjerë.Përdorni pajisje të përshtatshme ndarëse kur zorra kalon nëpër panele

Ju gjithashtu mund të pëlqeni


Koha e postimit: Shtator-17-2021

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni